Nattsudd

Förkyld stannar jag hemma ännu en helg. Jag tackar nej till pussar i biomörker med tungt hjärta och kraxande röst, men vi messar i evigheter och avhandlar allt med den där stelheten i orden som bara finns när man inte riktigt känner varandra men så gärna vill. Små leende gubbar hit och dit och mundant prat, och jag hatar mig själv för att vi inte är någonting men att jag redan känner mig trängd. 

Jag mådde lite bättre idag. Kraxandet hade förvandlas till en fin heshet, och jag firar med en morgon med den sortens franska musik som jag hade velat höra om jag åt frukost på en stor balkong en solig morgon i Paris. Jag målade läpparna röda och kammade luggen och promenerade sakta i två timmar genom duggregn, ensam och glad, ensam och önskandes efter en hand att hålla och en röst att höra. 

Nu kan jag inte sova, inte en enda sekund känns det som, trots att huvudet hänger mot kudden. Ge mig sömn. Nu. 

 

Bien

Solen återvänder, jag lyssnar på världens finaste Pathos innan lektionen, planerar en dejt, filar på skelettet till min roman och läser The Great Gatsby. Jag mår så fruktansvärt bra just nu, med andra ord.


Rödvinsblodet rusar

Det är lördagskväll och jag dansar i vännens vardagsrum. Det är toner som stiger och hjärtan som dunkar, det är magi och rus och en önskan om att få synas, att få flyga, att få känna ropen som drar i en. Det är lördagskväll och aldrig förr har jag varit så full. Jag twittrar ut HERREJÅVLAR FYLLHETEN och låter fasaden rämna i takt med rödvinet. E kommer fram, leder mig till en klunga av hennes vänner från skolan. "Det här är S och han spelar gitarr," säger hon, "och det här är..." men mer kommer jag inte ihåg. 

Det är lördagsnatt och jag har spytt femton tusen gånger och kommer aldrig hem. Sover på golvet i E:s pojkväns badrum och använder T som filt. Jag vaknar fem på morgonen, kravlar över honom och bort till toaletten, hulkar och spyr än en gång.

Det är söndagsmorgon och jag är bakfull som aldrig förr, ligger i min säng och försöker få världen att sluta snurra. Sms-pling. Hej, det här är S från igår. Jag hade fett kul :) Jag undrar om du skulle vilja hitta på något nån gång?